指弹中国FingerStyleChina

注册(验证严格,理由请充分!)

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

香港哪裡有教指彈??

香港哪裡有教指彈??真想找一個老師來學習!!
自學的進度實在有點慢,基本功也不知如何學起,真苦惱!!
同是熱愛指彈的朋友知道的話,麻煩告訴一下啊!!!
指弹中国官方微信

扫描左侧二维码,关注指弹中国官方微信

揭开指弹的秘密,每天为你分享一段指弹资讯!

我都想找些香港的朋友交流交流指弹吖~~
;P 樓上的朋友是香港人嗎?
交流交流!!已pm你了
我也是,能交流能下嗎??
msn什麼的。
當然沒問題,msn:crazyshingshing@hotmail.com
qq:215020888
我都係香港人!
邊度有fingerstyle學?
係啦,好少聽到有教呢d!一般都係民歌,古典!
好難搵,我都搵到有d私人教既,不過$560=4堂,1堂=45-60分鐘!!
太貴了,學唔起:L
香港既朋友如果穩唔到老師,有興趣都可以一齊交流下自學心得!!一齊進步!!:
头像被屏蔽
加我吧~我经常在香港的~~~
可以交流交流,247768778
有冇澳門架:'( ~~
我在深圳啊。。也自学指弹。。学了几首。。可以交流交流。。押尾的。中川的,岸部真明的。。
头像被屏蔽
我也在香港啊,有时间可以交流交流
halo ar! 我都係呀, 大家交流下la! msn: wongkitfu@hotmail.com
楼主喜欢哪位大师的风格,押尾,岸部。。。。。。
这东西 自己来很有乐趣的  想不练就不练
原帖由 kian171 于 2009-1-10 10:20 发表
係啦,好少聽到有教呢d!一般都係民歌,古典!
好難搵,我都搵到有d私人教既,不過$560=4堂,1堂=45-60分鐘!!
太貴了,學唔起:L
香港既朋友如果穩唔到老師,有興趣都可以一齊交流下自學心得!!一齊進步!!:

這個價錢算貴嗎? 學音樂好像都是比較貴
香港一般學結他都要$800 / 4堂, 每堂只有30 mins...............
無用架, 時間太少
有...你唔会吖...我教你吖....
好老师最紧要...   时间同学费都系其次...

老师无料..或者唔识教..  日日唔洗钱对住距都无用...-_-